Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Λαϊκές θεραπείες για τον βήχα


Βήχας - ένας πιστός σύντροφος του κοινού κρυολογήματος. Ωστόσο, μπορεί να θεραπευτεί εύκολα, αν γνωρίζετε τις λαϊκές θεραπείες για τον βήχα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΩΤΗ:


Χυμοί φρούτων : Η κλασική συνταγή για ένα ποτό όταν βήχετε είναι ο χυμός από φρέσκα μούρα, πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και χρειάζεται σε έναν πολύ εξασθενημένο οργανισμό. Να πίνετε χυμό cranberry με μέλι ή σιρόπι ζάχαρης - μια κουταλιά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, το βραστό νερό ή τσάι αντικαθίσταται από το ζωμό της φράουλας.
Νερό: Πίνετε άφθονο νερό. Στην ιδανική περίπτωση πίνετε σόδα, η οποία θα συμβάλλει στη  απομάκρυνση του φλέγματος. Αλλά και το σκέτο νερό είναι, επίσης, αποτελεσματικό.
Ζεστό γάλα: Είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά αραιωμένο κατά το ήμισυ, με μικρές ποσότητες σόδας ή μεταλλικού νερού.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:

Η Εισπνοή με φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες εισέρχονται απευθείας στους βρόγχους, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγούμε από το βήχα. Εισπνεύστε τα συστατικά του φαρμάκου για 10-20 λεπτά την ημέρα, κατά προτίμηση το βράδυ, γιατί μετά η διαδικασία δεν συνιστάται.
Εισπνοή με Ιώδιο-Σόδα: Διαλύστε σε ένα ποτήρι βραστό νερό 2 σταγόνες ιώδιο και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, εισπνεύστε τον ατμό - αραιώνει η βλέννα και έχει αντιβακτηριδιακή δράση.
Φυτική εισπνοή: Βράζουμε σε νερό μέντα ή ευκάλυπτο. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί αχίλλεια, δεντρολίβανο, ρίγανη ή θυμάρι, άνθη φλαμουριάς και τα μούρα της Viburnum.
Εισπνοή με Πατάτα: Μία από τις αρχαιότερες παραδοσιακές συνταγές: Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, δε στραγγίζουμε το νερό, εισπνέουμε πάνω από την κατσαρόλα τον ατμό.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΤΗ:

Μουστάρδα : Αποδεδειγμένο φάρμακο για το βήχα. Μπορείτε να κάνετε τη δική σας: Απλώστε το μείγμα με αλεύρι σιναπιού (1: 1) με ζεστό νερό και αλείψετε ένα φύλλο χαρτιού( λαδόχαρτο). Αφήστε το στο στήθος ή την πλάτη 10-30 λεπτά (αν αισθανθείτε κάψιμο μπορείτε να το αφαιρέσετε νωρίτερα, υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν εγκαύματα).
Ανακατέψτε 50 γραμμάρια αλεύρι με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι με μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι. Απλώστε το ζεστό μείγμα στην πλάτη ή το στήθος για 15 λεπτά, στη συνέχεια, σκουπίστε με μία υγρή πετσέτα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:

Όταν βήχετε είναι χρήσιμο να τρώτε γάλα με χυλό βρώμης, πουρέ πατάτας με γάλα, τριμμένο ραπανάκι σε σαλάτα με λάδι και ξύδι.
Ένα εξαιρετικό αποχρεμπτικό είναι τα σταφύλια - μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι χυμό σταφυλιών με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Αν έχετε συνηθίσει να πίνετε καφέ, κατά το χρόνο της νόσου είναι καλύτερα να τον αντικαταστήσετε με κριθάρι, τρώτε ραδίκια και πίνετε γάλα.
Είναι χρήσιμο να τρώτε λεμόνια - Ετοιμάστε πουρέ πατάτας και προσθέστε λίγο μέλι για να μαλακώσετε τα φλέγματα και το βήχα.
Αποφύγετε τα πικάντικα, τα ζαχαρούχα ποτά και τα γλυκά - εμποδίζουν τη διαδικασία της απόχρεμψης, και με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ο βήχας.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ:

Τρίβουμε τα καρότα και τα βράζουμε σε γάλα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι και βούτυρο.
Εάν έχετε βραχνό βήχα, αναμείξτε το χυμό από φρέσκο ​​λάχανο με ζάχαρη και καταναλώστε ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα.
Για να διώξετε το βήχα, πριν τον ύπνο πίνετε γάλα παπαρούνας: Βρέχετε ελαφρά με ζεστό νερό 3 κουταλάκια του γλυκού παπαρούνα και τα βάζετε σε ένα κεραμικό δοχείο, προσθέστε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το να ετοιμαστεί το μίγμα για περίπου μία ώρα.
Βράζουμε σε ένα ποτήρι γάλα 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια, το αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες, να ετοιμαστεί το μείγμα. Όταν είναι έτοιμο, παίρνετε μια κουταλιά της σούπας 4-6 φορές την ημέρα.

Σημείωση:
Αν ο βήχας συνοδεύεται από ρινική καταρροή και κακουχία, πιθανότατα πρόκειται για οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, οπότε θα χρειαστεί μια ολοκληρωμένη θεραπεία.
Να θυμάστε, αν έχετε αυξημένη θερμότητα σώματος, απαγορεύονται η μουστάρδα  και το τρίψιμο.
Εάν έχετε δοκιμάσει διαφορετικές συνταγές, αλλά ο βήχας διαρκεί για περισσότερο από 5 ημέρες,  να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει πιο ισχυρό μέσο - αντιβιοτικά.
  
Ιωάννα Πετροπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.