Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ακτινογραφώντας το πρόσωπο του … Γιάνη Βαρουφάκη!

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών.
Πολλά και ποικίλα είναι τα σχόλια -θετικά και αρνητικά- σχετικά με την τακτική που ακολουθεί στις συνομιλίες του με ξένους παράγοντες και άλλα τόσα για τον τρόπο που μιλάει εν γένει, τον «αέρα» που αποπνέει ως άνθρωπος ή ακόμα και για τις στιλιστικές του επιλογές.
Στο πλαίσιο αυτό, ο γνωστός φυσιογνωμιστής και σύμβουλος επικοινωνίας Evan Fotis Γεωργουλάκης επιχειρεί να «ακτινογραφήσει» το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο φυσιογνωμιστής αναφέρει: «Έχει επικλινές μέτωπο με αντιληπτική σκέψη, παρορμητική, βλέπει τις καταστάσεις και αποφασίζει με αμεσότητα. Το κάτω τμήμα του μετώπου του είναι πιο ανεπτυγμένο – στα υπερόφρια τόξα -, κάτι που δείχνει οπτική μνήμη και παρατηρητικότητα».
Ο κ. Γεωργουλάκης παρατηρεί τα έντονα μεγάλα μάτια, βαθιά, τοποθετημένα κοντά στα φρύδια, χαρακτηριστικό που υποδηλώνει πνευματική και νευρική ένταση, διορατικότητα, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και συναισθηματική επιφυλακτικότητα.
«Η ικανότητα να επιδείξει κύρος, όπως και η ανάγκη να επηρεάζει και να έχει ρόλο καθοδηγητή, διαφαίνεται από το σχηματισμό της οφθαλμικής κόγχης και από τα ζυγωματικά του που προεξέχουν, ψηλά έντονα και σκαμμένα».
Ο φυσιογνωμιστής δεν θα παρέλειπε να σχολιάσει και τη χαρακτηριστική μύτη του υπουργού Οικονομικών.
«Είναι ένδειξη ικανότητας και ανάγκης άμεσης εφαρμογής των “θέλω” του με κάθε τρόπο. Δεν συμβιβάζεται», αναφέρει και συνεχίζει:
«Το στόμα, το σαρδόνιο χαμόγελο και σε συνδυασμό με το έντονο κάτω χείλος, που προεξέχει προς τα έξω, τονίζει την αισθητήρια φύση του και την ανάγκη του να διεκδικεί. Οι βαθιές ρινοπαριακές γραμμές, με λακκάκι στα μάγουλα, που κατεβαίνουν από τα πλάγια της μύτης προσπερνώντας το στόμα, είναι θετική ένδειξη».
Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά «τα συναντάς σε επιτυχημένα και αποφασιστικά άτομα, που βάζουν όλη την ενέργεια στο στόχο τους. Τα αυτιά του, συμπαγή αλλά και λίγο πεταχτά, υποδηλώνουν μεν επιφύλαξη αλλά και ανάγκη να διαφοροποιείται και να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.